Τους άξονες του ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης για την εποχή μετά το πρόγραμμα προσαρμογής παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, κεντρικός άξονας του σχεδίου είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν παράλληλα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται εκ νέου στον στόχο για μείωση της φορολογίας, η οποία μαζί με τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, βρίσκεται στον πυρήνα του εθνικού σχεδίου για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να αντιληφθούμε ένα μέλλον διαφορετικό από το πρόσφατο παρελθόν μας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό ιδεοληψιών του παρελθόντος. Να αντιληφθούμε ότι το μέλλον δεν είναι η γραμμική συνέχεια του πρόσφατου παρελθόντος» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδούβελης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης