«Άγνοια δηλώνει προκλητικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, ώστε να προστατευτεί ουσιαστικά ο λαός από την επέλαση της πανδημίας, αλλά και για την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών που μετατρέπει το όπλο του εμβολίου σε εργαλείο επιβολής αντεργατικών μέτρων», επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει, «στην απάντησή της στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, η αρμόδια επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, ισχυρίζεται ότι «η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη για την κατάσταση που περιγράφει ο κ. βουλευτής» όταν η ΕΕ χαράζει με τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών τη στρατηγική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας που λογίζει ως κόστος την ενίσχυση της ΠΦΥ, την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, τη θωράκιση των χώρων εργασίας κατά της πανδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Επιτροπή εμπαίζει, μάλιστα, διαφημίζοντας τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ ως δήθεν συμβολή για την ενίσχυση τόσο του συστήματος υγείας της όσο και της αντιμετώπισης της πανδημίας. Όμως, τα σχετικά κονδύλια διοχετεύονται στην πραγματικότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας για επενδύσεις και μέσω ΣΔΙΤ με στόχο την κερδοφορία τους, που οδηγούν στην καταλήστευση των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών που πληρώνουν αδρά για τεστ, διαγνωστικές εξέτασεις κι άλλες ιατρικές υπηρεσίες. Μάλιστα, πακτωλός δισ. δίνεται επίσης για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, που καμία σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η απάντηση επιβεβαιώνει, μάλιστα, ότι ο λαός θα κληθεί για ακόμη μία φορά να πληρώσει αυτές τις χρηματοδοτήσεις με νέα αντεργατικά μέτρα, με την αύξηση της φορολογίας, τα πράσινα χαράτσια κ.λπ., καθώς συνδέει την εκταμίευση των κονδυλίων με αντιλαϊκά ορόσημα και στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης και του επικείμενου 13ου κύκλου αξιολόγησης», τονίζει ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Τα μέτρα που ανακυκλώνονται διαρκώς από την κυβέρνηση είναι τα ίδια χρεοκοπημένα μέτρα που έχουν οδηγήσει στη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση. ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υποβαθμίζουν τα δημόσια συστήματα υγείας με νέες περικοπές 279 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία. Θέτουν, μάλιστα, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά, εκτός εφημερίας το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, επιστρατεύοντας και διώξεις ενάντια στους εργαζομένους του, που αγωνίζονται να το κρατήσουν όρθιο. Αφήνουν έτσι τις ιδιωτικές κλινικές να θησαυρίζουν εν μέσω πανδημίας αντί να επιταχθούν χωρίς αποζημίωση και όρους. Την ίδια ώρα φορτώνουν το κόστος των μέσων προστασίας και των επαναλαμβανόμενων τεστ που θα έπρεπε να είναι δωρεάν στον λαό, μετατρέποντας το αναγκαίο εμβόλιο σε εκβιαστικό μέσο υλοποίησης των αντεργατικών στόχων, με αναστολές εργασίας, απολύσεις. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στέλνει νοσούντες υγειονομικούς να περιθάλπουν ασθενείς, είτε COVID είτε μη COVID, χωρίς να είναι απαραίτητο ούτε καν rapid test μειώνοντας τις μέρες καραντίνας στις 5 και με σύσταση να πηγαίνουν για δουλειά ακόμα και με ήπια συμπτώματα».

«Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση, που απειλεί με μπλακάουτ τα δημόσια νοσοκομεία, ο λαός κι οι υγειονομικοί χρειάζεται να εντείνουν την πάλη τους με τις επίκαιρες διεκδικήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της ΠΦΥ, με αποφασιστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια», καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης