Χρήστος Μαζάνης 

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού διαπιστώθηκε πως χάκερς τρύπωσαν στα πληροφοριακά συστήματα. Όπως αποκάλυψε το zougla.gr, οι χάκερ υπέκλεψαν και δημοσίευσαν τους κωδικούς εισαγωγής στο σύστημα, υπαλλήλων του Υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι χάκερ

Άμεση ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του Υπουργείου, αφού προσώρησαν στην αλλαγή των κωδικών, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν την εισαγγελία και τις Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπίσει τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης κυβερνοεπίθεσης.

Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (Υ.Π.Υ.) είναι αυτοτελής υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αποστολή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής είναι η αποτελεσματική διαχείριση των υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παρανόμως στην χώρα. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτκής, Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ανέφερε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος.

Ακούστε τη δήλωση της Υπουργού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eπικίνδυνα παιχνίδια εξαφάνισης 

Οι τζαμπατζήδες των αρχαιολογικών χώρων 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης