Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μην υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 13:02
Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μην υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη

Νομοθετική πρωτοβουλία με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες, για θέματα, όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επί της ουσίας, η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρχει η κύρωση του υποβιβασμού, κάτι που σημαίνει πως πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να περιμένετε διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν θα γνωμοδοτείται ο υποβιβασμός σε θέματα της ΕΕΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά μηνύματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση Πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση Πρωθυπουργού διαγράφεται από την ΚΟ της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Έπειτα από ερώτηση επί του θέματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Έχει εμπιστοσύνη ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Αυγενάκη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να περιμένετε διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν θα γνωμοδοτείται ο υποβιβασμός σε θέματα της ΕΕΑ. Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο. Κάνουμε ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο».

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, αντί για υποβιβασμό ομάδων θα προβλέπεται αφαίρεση 3 ως 10 βαθμών, εκτός φυσικά από πρόστιμο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 15:34