Εκτάκτως συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο τέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, με τη λήξη της συνεδρίασης λίγο μετά τις 13.30, αναχώρησε για τη Βουλή, όπου αναμένεται να μιλήσει στις 14.00 στη συζήτηση για την εξεταστική επί των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις, έξι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και μία εμπλοκή με τουρκικά F16.

«Καταιγίδα» σε Ειδομένη και Οινούσσες – «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16» στο Κιλκίς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιείται μία μέρα μετά την αιφνιδιαστική διακλαδική άσκηση με την ονομασία «Καταιγίδα» που έγινε σε Ειδομένη και Οινούσσες, έπειτα από τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και τις προκλήσεις των Σκοπιανών στην Ειδομένη.

Επρόκειτο για ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στον βόρειο τομέα της χώρας καθώς και της Αεράμυνας στην περιοχή των νήσων Χίου και Οινουσσών. Η δύναμη «Δ» στον βόρειο τομέα δήλωσε παρουσία στην περιοχή όπου το τελευταίο διάστημα η ένταση έχει αυξηθεί λόγω του προσφυγικού, ενώ η ενεργοποίηση της Αεράμυνας στη Χίο και στις Οινούσσες αποτέλεσε απάντηση στο μπαράζ των πρόσφατων υπερπτήσεων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (Πέμπτη 15 Απριλίου) διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16» στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κιλκίς, καθώς και άσκηση αεράμυνας στην περιοχή Χίου – Οινουσσών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρακολούθησε τις δραστηριότητες της άσκησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης