Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου καθώς και επίσκεψη σε χωριά του νησιού περιλαμβάνει η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Κύπρο.

Η κα. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στην οδό Λήδρας, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. Ακολούθως θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα την υποδεχθεί η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Έμιλυ Γιολίτη. Θα ακολουθήσει απόδοση Τιμών, τρισάγιο και ξενάγηση στα Φυλακισμένα Μνήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, η ΠτΔ θα μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου θα την υποδεχθούν ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Α/Σ Δημόκριτος Ζερβάκης. Θα ακολουθήσει άφιξη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και υποδοχή από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Αργότερα, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης και ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος θα υποδεχθούν την Πρόεδρο στον Άγιο Νικόλαο Στέγης, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Βυζαντινή Εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Τέλος, η κα. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το χωριό Πλάτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης