«Οι δύο χώρες μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης με σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος στις κοινές δηλώσεις του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Αττάλεια. «Θελήσαμε να προχωρήσουμε τη θετική ατζέντα» τόνισε.

«Εμείς δεν πιστεύουμε στον πόλεμο των πολιτισμών. Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των λαών πρέπει να χαρακτηρίζονται από τον αμοιβαίο σεβασμό και ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών πρέπει να βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, στο σύστημα πολυμέρειας των διεθνών θεσμών» επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως το μέτρο της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ των κρατών το δίνει το διεθνές δίκαιοΕίμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τη θετική ατζέντα όπως συμφώνησαν οι δύο ηγέτες μας λίγο καιρό πριν στην Άγκυρα και έστειλε το μήνυμα πως οι δύο χώρες μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα πώς μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη, με σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου, είπε ο Έλληνας υπουργός ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως «κομμάτι της θετικής ατζέντας είναι πώς θα εξασφαλίσουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, είναι πώς θα εξασφαλίσουμε την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας και εφαρμόζοντας μέτρα εμπιστοσύνης που έχουν ήδη συμφωνηθεί, επανεξετάζοντας την καλύτερη εφαρμογή τους».

Αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως το μέτρο της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ των κρατών το δίνει το διεθνές δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσαβούσογλου: Να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε

«Θα πρέπει να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αξιοποιήσουμε μαζί τις ευκαιρίες στην περιοχή» υπογράμμισε από τη μεριά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μιλώντας για την κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε πως συζήτησε με τον κ. Κατρούγκαλο σε ένα θετικό κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης