Οι βουλευτές Λέσβου, Έβρου, Δωδεκανήσου και Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας και Νότης Μηταράκης, απαντώντας στα ψέματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του νησιωτικού Φ.Π.Α., έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών που δοκιμάζονται και θα εμμείνει στην πρότασή της για παράταση του μειωμένου Φ.Π.Α.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλήρης δήλωσή τους:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά, κάνουν το μόνο που ξέρουν: ψεύδονται, επιχειρώντας να χρεώσουν τη δική τους καταστροφική πολιτική στην Κυβέρνηση Σαμαρά.

Όλοι οι νησιώτες γνωρίζουν όμως ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε στην πράξη τον χαμηλό Φ.Π.Α. στα νησιά και ουδέποτε δεσμεύτηκε να τον καταργήσει. Όπως γνωρίζουν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας προσωπικά ήταν αυτός που πρότεινε και ψήφισε την κατάργησή του στη Βουλή.

Μάλιστα, ενώ θα μπορούσε, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν συμπεριέλαβε το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά στο πακέτο με τα υποτιθέμενα αντίμετρα ή στο λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα. Και δεν δέχτηκε καν να συζητήσουν την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για ετήσια παράταση του χαμηλού Φ.Π.Α. Τα δε αντισταθμιστικά μέτρα για τα οποία μιλάει η Κυβέρνηση είναι άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αν κρίνουμε από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός για στήριξη της νησιωτικότητας, μόνον ως εμπαιγμός μπορούν να εκληφθούν. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών που δοκιμάζονται και θα εμμείνει στην πρότασή της για παράταση του μειωμένου Φ.Π.Α.».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης