«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής επειδή δεν στηρίζουμε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις κρίσεις που έχει διαχειριστεί και δεν έχει καταφέρει να τηρήσει τις στοιχειώδεις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό» ανέφερε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου και πρόσθεσε: «Θ’ αξιοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ευκαιρία για να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις μας».

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως οι πολίτες παρακολουθούν άναυδοι ένα θέατρο του παραλόγου βλέποντας τις δύο πολιτικές δυνάμεις που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα συναγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος απέτυχε περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το επιτελικό της κράτος έχει καταρρεύσει, οι άριστοι έχουν αποδειχθεί ανίκανοι και οι πολίτες μετρούν ήδη πολλές επαναλαμβανόμενες συγγνώμες από πλευράς του πρωθυπουργού.

Παράλληλα επικεντρώθηκε στον τομέα της πολιτικής προστασίας, κι έβαλλε κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Δεν έχετε ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική. . . Εμείς δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, για την οποία δεν προβλέπεται τίποτα στο δικό σας πλαίσιο και αποδείχθηκε στην πράξη. Στην ουσιαστική ενίσχυση του νέου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που σήμερα είναι ένα αδειανό πουκάμισο χωρίς πόρους και αρμοδιότητες ενώ χρειάζεται να τεθούν και στόχοι ανθεκτικότητας του κράτους ώστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να μην τίθενται εκτός λειτουργίας οι κεντρικές αρτηρίες της Αττικής και της χώρας, η ηλεκτροδότηση και τα αεροδρόμια. Χρειάζεται αναβάθμιση της Πυροσβεστικής. Σχέδιο πολιτικής προστασίας με ξεκάθαρες διαδικασίες, χωρίς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Προμήθεια των αναγκαίων επιχειρησιακών μέσων στη διάθεση των υπηρεσιών που σηκώνουν το βάρος της πολιτικής προστασίας» κατέληξε η κ. Αντωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης