Κερέ: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ότι είναι μέλος της Ευρωζώνης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, 11:10
Κερέ: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ότι είναι μέλος της Ευρωζώνης
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωζώνης, δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο κ. Κερέ απέδωσε τα προβλήματα της χώρας μας σε «διοικητικές αδυναμίες», στο πολύ αδύναμο δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους και στον «προβληματικό» φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Ο στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι τάχθηκε υπέρ της απόφασης να γίνει δεκτή η Ελλάδα στη νομισματική ένωση, διευκρινίζοντας μάλιστα πως το ζήτημα δεν είναι η συμμετοχή της χώρας μας, αλλά το γεγονός ότι το κοινό νόμισμα «εκθέτει τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία» κάθε χώρας.

Η τοποθέτηση Κερέ έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πιθανός υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ για πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε θετικός απέναντι σε ενδεχόμενο Grexit, λέγοντας πως υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα που συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Κερέ δεν αναφέρθηκε στην εν λόγω δήλωση, όμως σημείωσε πως παρά τις θυσίες που έχουν κληθεί να κάνουν οι Έλληνες πολίτες, «ποτέ δεν εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν από το ευρώ».

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να αναμορφώσει τις διοικητικές και πολιτικές δομές της, ώστε να μπορεί να ευημερήσει μέσα στο ευρώ» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, 13:40