Δημόσια πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τη χορηγία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας της ΝΔ Πειραιά ευχαρίστησε δημόσια τον εφοπλιστή και εκδότη για τη χορηγία προς το τοπικό γραφείο του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Πειραιά, ο πρόεδρος Ιωάννης Βοϊδονικόλας ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς, όπως ανέφερε, καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου της οργάνωσης.

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση: «Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες ”χορηγίες” έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του».

Σε αυτήν την ανακοίνωση απάντησε η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας πως «διαπλοκή δεν είναι τα ΔΗΜΟΣΙΑ ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας -και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης- έκανε επίσης ΔΗΜΟΣΙΑ μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτή η ανακοίνωση, όμως, δεν έμεινε αναπάντητη από το κυβερνών κόμμα. Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης εκδόθηκε ανακοίνωση-απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται:

«Μας αφήνει πραγματικά άναυδους η κυνική παραδοχή από τη Ν.Δ. της χορηγίας Μαρινάκη. Πρέπει πραγματικά να θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ανόητους. Και οι ίδιοι να είναι τόσο βυθισμένοι στη διαπλοκή, που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό επιχειρηματίας να πληρώνει τα δικά τους έξοδα.

»Εξάλλου, νυν υπέρ πάντων ο κοινός αγώνας να πέσει η κυβέρνηση, στα ενοίκια θα κολλήσουμε;

»Αφού, όμως, η ΝΔ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις χορηγίες του κ. Μαρινάκη, προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τον εν λόγω επιχειρηματία. Δεν είναι κάπως άκομψο να μην τον ευχαριστήσει δημόσια ο ίδιος και για άλλες ενδεχομένως χορηγίες;

»Μην είστε αχάριστος κ. Μητσοτάκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης