Τις διαφημιστικές σπατάλες εκατομμυρίων, τα εικονικά τιμολόγια ,τις “παράνομες” προσλήψεις και τη “χρυσή δεκαετία” του ΚΕΕΛΠΝΟ περιγράφει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία το οποίο αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα την Δευτέρα.

Θα καταλογίζει ποινικές ευθύνες το πόρισμα ή θα ρίχνει το μπαλάκι στη δικαιοσύνη, η οποία θα γίνει για μια ακόμη φορά αποδέκτης της συνολικής εργασίας της επιτροπής;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βουλευτές της πλειοψηφίας πάντως αναμένεται να επικαλεστούν την έκθεση των τριών εμπειρογνωμόνων που έκαναν λόγο για ένα κενό των 89 εκ ευρώ, το οποίο οι Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛΛ θεωρούν ως τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμπεράσματα θα είναι πιο συγκεκριμένα και θα αναφέρονται στις ευθύνες ενός πρώην Υπουργού και οι οποίες θα’ναι όχι μόνο πολιτικές, ενώ παράλληλα θα ζητάει και διερεύνηση της υπόθεσης.

Το σκεπτικό θα είναι ότι κάποιες προσλήψεις έγιναν, όχι προς όφελος του δημοσίου, αλλά για χάρη του συγκεκριμένου Υπουργού, καθώς όλοι τους απασχολήθηκαν -σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας – στο γραφείο του πολιτικού και δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το πρωί το τελικό κείμενο με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα αναμένεται να δοθεί στα κόμματα, ενώ την Τρίτη θα συζητηθεί στην Εξεταστική.

Πολιτική «βόμβα»

Το θέμα αναμένεται να εκλάβει εκρηκτικές διαστάσεις αν η Εξεταστική Επιτροπή εντοπίσει εξ αρχής ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό, δεδομένου ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Η κόντρα κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας κορυφώνεται με το Μέγαρο Μαξίμου να ζητά να απολογηθούν οι υπαίτιοι για την «τρύπα» των 89 εκατ. ευρώ και τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά ότι δεν αφορά στη δική του θητεία και ότι πρόκειται για «πολιτική σκευωρία» εις βάρος του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης