«Ναι χωρίς περιστροφές» στην σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέει το ΚΙΝΑΛ, ώστε να εξεταστούν, «οι βαρύτατες κατηγορίες συγκεκριμένων εισαγγελέων, που αφορούν ηθική αυτουργία για κατάχρηση εξουσίας αλλά και το στήσιμο παραδικαστικού κυκλώματος, με σκοπό την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων».

Όπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την συζήτηση στην ολομέλεια επί της πρότασης της ΝΔ, «οι κατηγορίες δεν αφορούν αμέλειες ή λάθη, αλλά βαρύτατες παρανομίες, και όλα τα κόμματα οφείλουν να πουν ναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας τοποθετηθούμε όλοι καθαρά. Δεν είναι λόγια πολιτικά, αλλά γεγονότα και υπεύθυνες, ενυπόγραφες καταθέσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών και προσώπων που έχουν υπηρετήσει τις υψηλότερες θέσεις της ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε από το βήμα ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος προσέθεσε ότι «η γκρίζα προπαγάνδα που περίτεχνα σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει ως αιτίες της κρίσης τα αποτελέσματα, και ως υπεύθυνους αυτούς που αγωνίστηκαν να την αντιμετωπίσουν, ως αιτία δηλαδή της πυρκαγιάς παρουσίασαν τις στάχτες, και ως εμπρηστές τους πυροσβέστες». 

Ο κ. Κεγκέρογλου, έκανε ειδική μνεία στην δημοσιοποίηση των καταθέσεων και των καταγγελιών των ανώτερων δικαστών και των άλλων αξιωματούχων, για τις παρεμβάσεις – όπως είπε – του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, τις παράνομες ενέργειες και το στήσιμο του παραδικαστικού που «θα αναλάμβανε τα υπόλοιπα». Αναφέρθηκε στον «χαρακτηριστικό διάλογο» με τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως αναφέρεται σε κατάθεση της εισαγγελικής λειτουργού, όπου καταγράφονται τα εξής:

«Ακόμη δεν έστειλες την δικογραφία της Novartis στη Βουλή;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Υπουργέ εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανένα.  

– Έχεις και παραέχεις. Στείλε την και για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι’.  

Όταν δε, του είπα ότι δεν είμαι αυτής της σχολής, μου απάντησε “κάτσε τότε και θα δεις αν σου βγει σε καλό η σχολή σου”».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ, έξω από το Μαξίμου, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους, στην πραγματικότητα δημοσιοποίησε «τον παραπειστικό τίτλο της σκευωρίας που έστηνε, με στόχο την δίωξη δέκα πολιτικών αντιπάλων και την εξόντωση συγκεκριμένων».

Ο κ. Κεγκέρογλου απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, υποστήριξαν ότι πρέπει να εξεταστούν οι καταθέσεις ψευδομαρτύρων, κουκουλοφόρων και ανθρώπων που είχαν οικονομικά συμφέροντα στα αθέμιτα ή στα νόμιμα κέρδη τους από τις «πολιτικές του νοικοκυρέματος» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν «να προχωρήσει η διερεύνηση κι αφού είναι αθώοι θα δικαιωθούν», θέτοντας το ερώτημα: «τι θέση θα πάρετε σήμερα;».

«Θα αρνηθείτε να εξεταστούν οι σοβαρότατες καταγγελίες των ανώτατων δικαστικών και υψηλών αξιωματούχων για το στήσιμο της πολιτικής σκευωρίας και την λειτουργία του παραδικαστικού συστήματος; Σήμερα θα ακολουθήσετε τις σκοπιμότητες της ηγετικής ομάδας, η οποία, τη μια υποστηρίζει ότι η Βουλή δεν πρέπει να θάβει τις δικογραφίες και την άλλη βάζει κομματική πειθαρχία για να μην ψηφίσετε; Δεν θέλετε να συμβάλετε για να βγει όλη η αλήθεια στο φως;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως είπε επίσης, το κόμμα του θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις την πλήρη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών, αποκρούοντας και εκείνους, που μέσα ή γύρω από την Ν.Δ. προωθούν «διευθετήσεις αμοιβαίας ωφέλειας», δηλαδή για αρχειοθετήσεις και εξιλαστήρια θύματα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης