Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας σχηματίζει τη «νέα Αριστερά» με υλικά της λαϊκής Δεξιάς

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 08:00
Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας σχηματίζει τη «νέα Αριστερά» με υλικά της λαϊκής Δεξιάς
«Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο να λες ότι σχηματίζεις τη νέα Αριστερά με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς», δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να πείσει τους πολίτες «ως προς τη νέα διαχωριστική γραμμή «αριστεράς-δεξιάς» που επιθυμεί να χαράξει».

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανάγκη «να επιστρέψει σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας, καθαρών θέσεων και ορθού λόγου μετά τη λαίλαπα του μνημονίου που δοκίμασε τα κόμματα που κυβέρνησαν, κατά κύριο λόγο, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και κυρίως την επέλαση του λαϊκισμού με αποκορύφωνα την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015».

Ερωτηθείσα εάν έχουν πλέον θέση στη ΝΔ βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων που υπερψήφισαν τη Συνθήκη των Πρεσπών η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει με νόημα ότι «η ψηφοφορία της Παρασκευής δεν ήταν μία συνηθισμένη ψηφοφορία επί ενός νομοσχεδίου όπου δικαιολογούνταν διαφοροποιήσεις» και σημειώνει: «προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα της Συμφωνίας, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας και καλέσαμε κάθε έναν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να πουν το ιστορικό «όχι»».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν η ΝΔ διαχειριζόταν μία αντίστοιχη συμφωνία θα επιτύγχανε σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει ότι το «Μα η εθνική γραμμή, ήδη από το Βουκουρέστι το 2008, ήταν αυτή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή την εθνική γραμμή ακολούθησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις, αρνούμενες παράλληλα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Μέχρι που ήλθε ο κ. Τσίπρας και είπε ναι εκεί που τόσο πρωθυπουργοί είχαν πει όχι».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 09:51