«Τον αυταρχισμό και την καταστολή της ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος» καταγγέλλει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Παπαδάκη, στη συζήτηση σχετικά με «την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην ομιλία του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε τα εξής: «Καταγγέλλουμε ότι σε μια συμβολική συγκέντρωση προς τιμήν της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα, με, κατά κοινή ομολογία τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, ενεργοποιήθηκε η απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα, όργιο καταστολής διάλυση της συγκέντρωσης, ΜΑΤ, αύρες, προπηλακισμοί βουλευτών, ως και εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία πολιτικών αρχηγών. Όλα αυτά από μια κυβέρνηση που μετακίνησε 6.000 αστυνομικούς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, που χτυπάει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, με εγκληματικές ευθύνες για νοσοκομεία αθωράκιστα, με τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, προσωπικό, υποδομές, με χώρους δουλειάς και ΜΜΜ εστίες υπερμετάδοσης. Αυτά συνιστούν στρατηγική της ΕΕ γιατί με τη βούλα της απαγορεύονται το δικαίωμα σε απεργίες, διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση, τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, ακόμα και το να φωτογραφίζεις αυθαιρεσίες από δυνάμεις καταστολής, όπως στη Γαλλία, ενώ ενεργοποιούνται εφαρμογές ιχνηλατημένου… φακελώματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τελικά οι απαγορεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης ακυρώθηκαν στην πράξη. Ο λαός με τον αποφασιστικό αγώνα του αποδεικνύει πως όπως ξέρει να προστατεύει την υγεία του πολύ καλύτερα από κυβερνήσεις κι ΕΕ, θα το κάνει και για τα δικαιώματά του» κατέληξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης