Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, «που οδηγεί στην περαιτέρω διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης», κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, στην ομιλία του ανέφερε ότι «στις 18 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα απεργούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διαλύει περαιτέρω την κοινωνική ασφάλιση, με συνέπεια η πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων να πάρει λιγότερα από 450 ευρώ σύνταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατοχυρώνονται οι μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούνται τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης και η “εγγυημένη εθνική σύνταξη” της φτώχειας των 384 ευρώ. Ανοίγεται ο δρόμος για να τζογάρονται τα αποθεματικά σε “επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου”. Με την ιδιωτικοποίηση, την εξατομίκευση, τις περικοπές υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χαθούν οι κόποι μιας ζωής».

Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής, «η υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης είναι στρατηγική σας επιλογή. Οι αναφορές σας περί “κοινωνικών δικαιωμάτων” είναι μεγάλο ψέμα. Ανάλογα αντεργατικά σχέδια προωθούνται σε Γαλλία, Βέλγιο κ.α, όπου οι εργαζόμενοι απαντούν αγωνιστικά. 

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα ύφεση που έρχεται, διευκολύνετε τους εργοδότες μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, ανοίγετε μία αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ για τα κέρδη των ασφαλιστικών μονοπωλίων, τους μοιράζετε ζεστό χρήμα», τόνισε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την πάλη τους εργαζόμενοι-αυτοαπασχολούμενοι θα ανατρέψουν τα σχέδια Ε.Ε. και κυβερνήσεων, απαιτώντας κοινωνική ασφάλιση με ευθύνη του κράτους, με δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας -πρόνοιας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης