Την ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1. Υποστήριξε ότι «έχουμε τεράστια πακέτα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση αλλά και έμμεση στήριξή τους με την επιδότηση της εργασίας με χρήματα των ίδιων των εργαζόμενων και με τις διαρκείς μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας, οι οποίες θα κατεδαφίσουν τα όποια, ελάχιστα, εναπομείναντα δικαιώματα μετά τους μνημονιακούς νόμους».

Εκτίμησε ότι τα μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, είπε ότι αυτοί που θα πληρώσουν το λογαριασμό θα είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και υπογράμμισε ότι πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι στον οδοστρωτήρα που ετοιμάζεται. Επανέλαβε ότι ενώ η κυβέρνηση «δίνει δισεκατομμύρια για να σωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στη ΛΑΡΚΟ προχωρά τη διαδικασία συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησής της, χτυπώντας τα όποια εργατικά δικαιώματα υπάρχουν εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την ελληνοϊταλική συμφωνία σημείωσε ότι «οι πανηγυρικές εκφράσεις δεν μπορούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα: Ότι μέσα στα πλαίσια των σχεδιασμών των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και των χωρών της περιοχής, δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία των λαών και σταθερότητα στην περιοχή».

Τέλος, ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα αποδυνάμωσης της παρουσίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή «για να μπορέσουν να ανασάνουν οι λαοί».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης