Καβγάς Φωτίου-Χριστοφιλοπούλου-Χριστοδουλοπούλου με αφορμή το ΕΣΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 13:20
Καβγάς Φωτίου-Χριστοφιλοπούλου-Χριστοδουλοπούλου με αφορμή το ΕΣΠΑ
Έντονη διαμάχη ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και την προεδρεύουσα του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου σημειώθηκε στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες της κας Φωτίου για διασπάθιση των κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές μέχρι το 2015 από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν είχαν κάνει και κανέναν σχεδιασμό για το πρόγραμμα 2014-2020.

Έντονα αντέδρασε η κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη είχαν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τη δομή και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, μίλησε για απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και επιτέθηκε στην κα Φωτίου, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα και ότι το υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα.

«Υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να ωφεληθούν από τις κοινωνικές δομές από τα ΕΣΠΑ. Κάντε κάτι, δεν μπορεί η κυβέρνησή σας να λιάζεται» είπε χαρακτηριστικά η κα Χριστοφιλοπούλου, προκαλώντας την έκρηξη της προεδρεύουσας του Σώματος.

«Πηγαίνετε εσείς να λιαστείτε. Το επίπεδό σας με αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε έφτασε στο μηδέν. Και του κόμματός σας έφτασε σε ποταπά επίπεδα, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης, όπως χειρίζονται το προσφυγικό» σχολίασε η κα Χριστοδουλοπούλου, προκαλώντας νέα έντονη διαμαρτυρία από την κα Χριστοφιλοπούλου, με αποτέλεσμα η κα Φωτίου να μη θελήσει να ολοκληρώσει την απάντησή της.

«Συνεχίζετε, διότι νομίζετε ότι επηρεάζετε την κοινωνία. Δεν την επηρεάζετε όμως. Τελειώνετε, φύγετε έξω, αφού δεν μπορείτε να ακούσετε τις απαντήσεις» ανέφερε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί κατά του κόμματός του από την κα Χριστοδουλοπούλου, επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο παρενέβη από την έδρα του Σώματος.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαγραφούν. Όμως, δεν μπορεί από τη μια να λέμε για εθνική θέση στο προσφυγικό και από την άλλη τα μέλη του κόμματός σας στα μέσα ενημέρωσης να ακυρώνουν αυτές τις πολιτικές» αντέτεινε η κα Χριστοδολοπούλου.

«Πολλές φορές γίνεται και άδικη κριτική. Όχι όμως από την έδρα, κ. πρόεδρε...» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Προκλήθηκα, προς Θεού, δεν είναι αυτό το πνεύμα μου. Χρειάστηκε να παρέμβω για να δικαιολογήσω τη θέση μου...» απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 14:47