Τα θέματα των εργασιακών σχέσεων και της παράτασης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ) και τη ΓΣΕΕ.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, με στόχο, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, να διαμορφωθεί μια κοινή άποψη με τους κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο που θέτει η συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να προστατευθεί κατά το δυνατόν ο κόσμος της εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κοινωνικοί εταίροι ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας την παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ενώ η ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ζήτησαν να γίνουν πιο ελαστικά τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει εν καιρώ και αφού προηγουμένως μελετήσει τα θέματα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Ο συμβολισμός της σημερινής συνάντησης αλλά και η πρακτική της σημασία είναι να διαμορφώσουμε τις θέσεις μας ως χώρα -με αναφορά σε αυτό που και το κείμενο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής περιγράφει ως βέλτιστες πρακτικές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης- για να προστατέψουμε όσο μπορούμε στο πλαίσιο αυτής της ιδιαίτερα δυσμενούς ισορροπίας δυνάμεων τον κόσμο της εργασίας» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης