Κατρούγκαλος: «Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015, 21:58
Κατρούγκαλος: «Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι»
«Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου -περίπου 3.500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Τονίζει πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα.

Θεωρεί, ωστόσο, αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν «δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω».

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση σημειώνοντας ότι ως κόμμα της Αριστεράς «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση υπογραμμίζει ότι «στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησης που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα».

Τέλος, προαναγγέλλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας όμως ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015, 21:58