Με επείγουσα τροπολογία η Κοινοβουλευτική Oμάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από την κυβέρνηση κατεπείγουσα τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Βάσει του παλαιότερου ποινικού κώδικα, η Χρυσή Αυγή και τα ηγετικά της στελέχη -τα οποία θα καταδικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και για τη διεύθυνση αυτής- επρόκειτο να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα μόνο μετά από αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή μόνο μετά το τριτοβάθμιο επίπεδο δικανικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση όμως τον νέο ποινικό κώδικα, η Νομοπαρασκευαστική Επιστημονική Επιτροπή που το συνέταξε έχει διατυπώσει την άποψη ότι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων άπτεται της εκλογική νομοθεσίας, δηλαδή κατεξοχήν ζήτημα αρμοδιότητας, πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τόνισε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Γιάννης Ραγκούσης, «επειδή οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές, σπουδαίες και σημαντικές διατυπώνω εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και όλης της ΚΟ μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών την πρόταση μέχρι το μεσημέρι να καταθέσει τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Και ενημερώνω και τον κύριο Υπουργό και το Σώμα και ορισμένους φίλους παλαιότερα μελών και απόψεων της Χρυσής Αυγής που φωνασκούν τώρα, ότι αν δεν το κάνει μέχρι το μεσημέρι τότε θα καταθέσουμε εμείς δική μας βουλευτική τροπολογία και θα ζητήσουμε να γίνει αποδεκτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης