Την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα άμεσης προτεραιότητας του ΕΛΓΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «ανοίγοντας το δρόμο» για αποζημίωση, των αγροτών που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», σε ποσοστό 100% της ασφαλιζόμενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου.

Στην εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και ζητήματα ρύθμισης των υπερωριών και των αμοιβών όσων απασχολήθηκαν επιπροσθέτως σε εκτιμήσεις για τον ΕΛΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τροπολογία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου και εν συνεχεία θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης προκαταβολής στους λογαριασμούς των πληγέντων αγροτών.

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΑΑΤ προβλέπεται και η παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών καθώς και η δυνατότητά τους να διενεργήσουν, έως την παραπάνω ημερομηνία, τακτικές γενικές συνελεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης