Νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας επαναφέρουν στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού τον πρώην υπουργό και διαχρονικό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά. Η ιστορία αφορά τα αλισβερίσια που άλλωστε είναι γνωστά, του εργολάβου και πρώην εκδότη Καλογρίτσα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κατασκευαστικά έργα όσο και κυρίως στο θέμα των διαγωνισμών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το νέο δημοσίευμα αφορά κατάθεση της πλευράς Καλογρίτσα στην Ευελπίδων την εβδομάδα που μας πέρασε, στο πλαίσιο αστικής διαφοράς μεταξύ εταιρειών συμφερόντων Καλογρίτσα και τρίτης εταιρείας όπου η πλευρά Καλογρίτσα καταγγέλλει παρέμβαση του Νίκου Παππά αποκαλώντας το Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Τσίπρα «Λευκό Οίκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα σε ιστολόγιο που αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σύμφωνα με την οποία σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία, CCC, καταγγέλλει τον Νίκο Παπά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο Καλογρίτσας αναφέρει ότι είχε πάρει 3 εκατ. ευρώ εικονικό δάνειο από την εταιρεία για να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια.

Εξηγήσεις προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα ζητεί η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις «σοκαριστικές», που «ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το ΚΙΝΑΛ και αναφέρει ότι «Τα όσα δημοσιεύονται για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

Σε ανακοίνωση προχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα. «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν», προσθέτει η Κουμουνδούρου. «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης