Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, οι οποίοι διενεργούν ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, θα καταθέσει σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ήταν στη λίστα των 10 πολιτικών προσώπων που εστάλη από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δύο μαρτύρων, υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Με τη μήνυσή του ο Γιάννης Στουρνάρας ζητούσε την ποινική δίωξη των δύο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονόμαζε, ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Στις καταθέσεις αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα καταθέσουν η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κ.λπ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης