Η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης. Την Τρίτη, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis κατέθεσε την πρώτη εισήγησή του στην προανακριτική. 

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis ότι τον Μάιο του 2018 είχε άτυπη συνάντηση με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συναντηθήκαμε στην Λουκάρεως στην εισαγγελία μαζί με άλλα έξι άτομα. Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο». Ο κ. Φρουζής υποστήριξε πως δέχθηκε απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της κυρίας Τουλουπάκη και ανέφερε: «Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης». 

Ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμανε: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τουλάχιστον τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Τον Φλεβάρη 2017 έκαναν έλεγχο στο σπίτι μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει. Πήραν το λάπτοπ του γιου μου Δημήτρη. Στο τέλος του 2017 διάβασα σε μια εφημερίδα όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου μαζί με πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ. Δεν έχω κληθεί ποτέ σε ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. ΠΟΤΕ! Θέλανε να μην μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον “κύριο Novartis” που παρέσυρε πολιτικούς στον διάβα του».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης