Καραμανλής: Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 20:20
Καραμανλής: Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Ισχυρό μήνυμα συστράτευσης με στόχο τη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη, δημόσια ομιλία του ύστερα από περίπου δέκα χρόνια.

«Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές», είπε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

«Το καλοκαίρι του 2015 ήταν η Νέα Δημοκρατία που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», σημείωσε. «Και το έκανε σε βάρος του κομματικού της συμφέροντος».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΝΔ ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Το οποίο το πετύχαμε με πολύ κόστος. Παραταξιακό και προσωπικό. Επρεπε να πετύχουμε και να απαιτήσουμε πολλά περισσότερα».

Για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες για όλους, πρωτίστως για τους νέους.  Πάνω από όλα η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

«Σας καλώ όλους και όλους σε αυτό το προσκλητήριο. Σας καλώ να βρεθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας. Καλό αγώνα σε όλους», κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 21:33