Απέρριψε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Ενότητα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαμορφωθεί τέτοιο μπλοκ δυνάμεων, γιατί ακριβώς τα προγράμματά μας και οι στρατηγικές μας διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε, «τι νόημα θα είχε μια τέτοια συνεργασία; Να εκσυγχρονίσουν και να κάνουν ένα πιο ανθρώπινο αντικαπιταλιστικό σύστημα, το οποίο δεν γίνεται, ενώ η Ελλάδα έχει ανάγκη από ρήξεις και ανατροπές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Ανατροπή, δηλαδή, του συγκεκριμένου συστήματος και έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σ’ αυτά λοιπόν τα ζητήματα, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, άρα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή στρατηγική μαζί τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου στο «Πρακτορείο 104,9 fm», που καλούσε τους αριστερούς πολίτες να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα ή ΚΚΕ, ο κ. Καραθανασόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, παρά ταύτα σημείωσε ότι ο Μανώλης Γλέζος έχει μια συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή και επεσήμανε ότι, υπάρχουν παράγοντες και προσωπικότητες που λένε ότι πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ, λόγω της έντιμης στάσης που έχει κρατήσει και είναι άποψη την οποία ενστερνίζονται και πιο πλατιά λαϊκά στρώματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης