Βία και απειλές, εκφοβισμοί και επιθέσεις συνθέτουν τη δράση της Χρυσής Αυγής υπό τις «ευλογίες» της ηγεσίας της, σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης ο οποίος, όπως είπε, έγινε κι ο ίδιος στόχος της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο της Αθήνας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, με δομή, ιεραρχία και ομοιομορφία που παραπέμπει σε τάγματα εφόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας της», τόνισε ο κ. Καμίνης επικαλούμενος συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία στελέχη της Χρυσής Αυγής με «χυδαιότητα και ύφος υποκόσμου» επιτίθενται σε όποιους διαφωνούν μαζί τους. Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ναζιστική και φασιστική και πρόσθεσε:  «Δεν έχω δει, εξάλλου, ποτέ την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας. Όχι μόνον δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει. Ύστερα από τα επεισόδια που σας περιγράφω, ο γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του, μου “διαμήνυσε” να προσέχω πάρα πολύ, όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή, και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα γεγονότα που ο ίδιος έζησε και ιδιαίτερα σε όσα έγιναν, μετά την απαγόρευση από το Δήμο συσσιτίου της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013 αλλά και στα βίαιο επεισόδιο που εκτυλίχθηκαν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου. «Για να γίνει διανομή τροφίμων, πρέπει να υπάρχει άδεια από τον δήμο. Όταν, παραχωρείς δημόσιο χώρο, πρέπει να τον παραχωρείς με βάση το Σύνταγμα, δεν μπορείς να διανείμεις τρόφιμα με βάση την εθνικότητα…». Ο δήμαρχος είπε πως δέχτηκε σφοδρή επίθεση από τη Χρυσή Αυγή με χαρακτηρισμούς όπως αυτός του “λαθροδημάρχου” .

Γ. Καμίνης:  «Την ίδια ημέρα, Μεγάλη Πέμπτη του 2013, είχα πάει να μοιράσω δώρα σε παιδιά στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων. Καθώς έδινα μια λαμπάδα κι ένα αυγό σε ένα κοριτσάκι, ξαφνικά κάτι αισθάνθηκα, άκουσα κι ένα θόρυβο… Ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής. Τον τραβούσαν οι άνδρες ασφαλείας μου, καθώς ετοιμαζόταν να μου επιτεθεί. Ερχόταν πίσω από το παιδί, με αποτέλεσμα η γροθιά του να χτυπήσει τελικά το κοριτσάκι.(…) Οπλοφορούσε. Πήγε να τραβήξει όπλο, αλλά τον απομάκρυναν. Ο Γερμενής δεν είχε έλθει μόνος του. Αν θυμάμαι καλά, εκτός από τον θόρυβο, άκουσα ύβρεις. Χυδαίες ύβρεις. Δεν τις θυμάμαι ακριβώς, έχουν περάσει και τέσσερα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε και για άλλα περιστατικό όπως εκείνο που έχει καταγραφεί από κύκλωμα τηλεόρασης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το 2011, κατά το οποίο ο Νίκος Μιχαλολιάκος σηκώθηκε και χαιρέτησε ναζιστικά.

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος αναφερόμενος στις περιπολίες και τα προγκρόμ της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης