«Η σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση για ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αποτελεί μία ξεκάθαρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού μέσω των υπαρχουσών δομών. Η κυβέρνηση ομολογεί το σοβαρό λάθος που διέπραξε με την κατάργηση του υπουργείου Μετανάστευσης κατά τον σχηματισμό της κυβέρνησης τον Ιούλιο». Αυτό σχολίασε, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος που επιχείρησε να διορθώσει, ανεπιτυχώς όπως δείχνει η σημερινή εξέλιξη, δημιουργώντας συντονιστές επί συντονιστών.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε προειδοποιήσει πως «η -για επικοινωνιακούς λόγους- κατάργηση του υπουργείου δημιούργησε ένα πρόσθετο διοικητικό και επιχειρησιακό χάος, που θέτει πια σήμερα σε σοβαρή δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη στα νησιά αλλά και σε άλλα σημεία της επικράτειας. Η κατάργηση του υπουργείου δεν έλυσε σχεδόν κανένα από τα πολλά προβλήματα που είχε δημιουργήσει η κάκιστη διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική και προσφυγική πρόκληση με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μικρότερη έπαρση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς. «Το προσφυγικό μεταναστευτικό τείνει σήμερα πια, ενώπιον και της πολυεπίπεδης τουρκικής πρόσκλησης, να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης