Συνέντευξη για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τους μελλοντικούς του σχεδιασμούς έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ήταν απολύτως σαφής ο κ. Καμμένος : «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία έχουν κοινή γραμμή που είναι η παράδοση του όρου Μακεδονία» δήλωσε εξ αρχής και αυτή την φράση την επανέλαβε πολλές φορές κατά τη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο.Πρόσθεσε μάλιστα και την ξεκάθαρη αιχμή : «Δήλωσα ότι θα ψηφίσω την πρόταση μομφής… γιατί έκανε πίσω ο Μητσοτάκης ;» προφανώς αναφερόμενος στην τελική απόφαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην καταθέσει πρόταση δυσπιστίας παρά τα περί του αντιθέτου φημολογούμενα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά ο οποίος διαπραγματεύτηκε τη Συμφωνία για να προσθέσει πώς αισθάνεται βαθιά πικρία για τη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα.

«Περιμένω να δω τον ανασχηματισμό. Αν ο Αλέξης Τσίπρας διατηρήσει έστω και έναν υπουργό από τις τάξεις των ΑΝΕΛ τότε αυτό για μας θα είναι Casus Belli», είπε. «Πόλεμος δηλαδή» αντέτεινε ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε. «Ναι πόλεμος».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισήμανε επίσης πώς δεν άλλαξε ποτέ θέση ως προς τη χρήση του όρου Μακεδονία σε λύση για το Μακεδονικό με οποιαδήποτε μορφή. « Κρατώ την ίδια θέση από το 1992 και την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών επί Κωνσταντίνου Καραμανλή», προσθέτοντας πώς η περίφημη «Γραμμή Βουκουρεστίου» ήταν κατασκεύασμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πιέσεις που ασκήθηκαν κυρίως από την Μέρκελ έκανε λόγο ο κ. Καμμένος αναφερόμενος και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ίδιο.«Εγώ δεν υπέκυψα. Ο Τσίπρας υπέκυψε» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στο ερώτημα για το πώς θα κινηθεί στην πορεία για τις εκλογές ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε πώς προχωρά σε προσκλητήριο προς όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ,πρώην και νυν τα οποία δεν συμφωνούν με την παράδοση του όρου Μακεδονία. Συνάμα είπε πώς είναι έτοιμος να συμπράξει με πολιτικά σχήματα και άτομα της Πατριωτικής Δεξιάς αλλά και του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Απέρριψε μόνον ενδεχόμενη συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Λείπει από το πολιτικό σκηνικό ο κορμός της Δεξιάς» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης