Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε «εκείνους που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή της ομιλίας του πως «δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «περίμενε να ακούσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί την πολιτική της ΝΔ, αντ’ αυτού είχε άρωμα Σημίτη. Μας μίλησε για τον κ. Γιαννίτση» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Περιγράφοντας ο κ. Καμμένος τις βασικές γραμμές της κυβερνητικής πρότασης επί του Ασφαλιστικού, τόνισε ότι «πρόκειται για μία πρόταση η οποία διασφαλίζει την βιωσιμότητά του, και πρότεινε προς τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει εάν μπορεί να υπάρξει ειδική εισφορά ενίσχυσης του ασφαλιστικού ποσοστού 1% έως 1,5% επί των τραπεζικών συναλλαγών ανεξαρτήτως ύψους, που θα εισπράττεται και καταβάλλεται ως κοινωνικός πόρος από τις τράπεζες προς τον ΕΦΚΑ υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Όπως υπολόγισε, ο κοινωνικός αυτός πόρος φτάνει από 700 εκ. έως 1 δισ. ετησίως που θα μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών».

Ειδικώς για τους αγρότες, ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και ακόμη με την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τους επαγγελματίες αγρότες και όχι για τους κείνους που κάνουν άλλο επάγγελμα και εισοδηματίες «που έχουν τα προνόμια και αποστερώντας τα από τους αληθινούς αγρότες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη» τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε «ας φορολογηθεί ο εργαζόμενος – ιδιωτικός υπάλληλος – αγρότης με την φορολογία του ιδιωτικού υπαλλήλου κι ο επιχειρηματίας αγρότης με την φορολογία του επιχειρηματία αλλά ο αγρότης να έχει φορολογική απαλλαγή και αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορεί να παράγει».

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του για σημεία του Ασφαλιστικού, ζητώντας ειδικώς για κείνους που στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό (ιδίως τους αλλοδαπούς) να υπάρχει πιστοποιητικό ότι έχουν ένσημα και κρατήσεις και ότι τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί. Τέλος, είπε ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν το Εθνικό Συμβούλιο ως μεταβατική λύση και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στην οποία το κόμμα του θα προτείνει Ανεξάρτητο Κεντρικό Ασφαλιστικό Φορέα Εποπτείας Μεταβολών Εισροών και Εκροών του Ασφαλιστικού Συστήματος άμεσα συνδεδεμένο με το ΙΔΙΚΑ, κλπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης