Καμμένος: «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές»

Καμμένος: «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές»
Ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο STAR απήθυνε δημόσια πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συνυπογράφει μαζί με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και μη διαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σημείωσε πως «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν, με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

Την ίδια ώρα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει έστω και την τελευταία στιγμή στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Καλώ για ύστατη στιγμή τον πρωθυπουργό να αποσύρει την ψηφοφορία. Να φέρει την κάλπη και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας επιπροσθέτως πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα».

«Έχουμε κινέζικους δράκους στην πολιτική» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως η κα Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έβγαζαν πύρινους λόγους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα στηρίζουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά».

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές»

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε δε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η Ελενα Κουντουρά με πρόδωσε»

O Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά πως τον πρόδωσε ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον υφυπουργό, Βασίλη Κόκκαλη υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησε τους ΑΝΕΛ. «Η κυρία Κουντουρά με πρόδωσε και εμένα και τους ψηφοφόρους της. Ο κ. Κόκκαλης λέει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες από μεγάλα συμφέροντα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα ισχυρίστηκε πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος θα δώσει το παρών στο προσεχές συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται.

«Ενοχλούσε τον Βούτση να μιλάω για τον Κουφοντίνα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως σημείωσε, τον υπονόμευαν και προσπαθούσαν να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν νωρίτερα σε διαζύγιο, αλλά ο πρωθυπουργός «τους έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σημειώνοντας πως ενοχλούσε τον κ. Βούτση να αναφέρεται στον Κουφοντίνα.

«Εγώ δεν δέχομαι τον κ. Βούτση, ο οποίος κατά καιρούς έχει επιτεθεί σε εμένα. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Δεν με θέλει ο κ. Βούτσης, ποτέ δεν με ήθελε. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε. Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, 21:30