Τις πρώτες καταθέσεις για όσα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή με την προτροπή του βουλευτή, ομιλητή από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση να επέμβει ο στρατός εναντίον πολιτικών, λαμβάνει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, ο οποίος ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής κατάθεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Άμυνας προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για όσα ειπώθηκαν από τον βουλευτή από το βήμα της Βουλής, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος.

Με αφορμή την προσφυγή των δύο υπουργών αμέσως δόθηκε εντολή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ελεγχθεί η διάπραξη εκ μέρους του κ. Μπαρμπαρούση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

Για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μπαρμπαρούσης στο zougla.gr: ”Δεν με συνέλαβαν ποτέ”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης