Το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία ως βασική προτεραιότητα πρόταξε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Συνέδριο του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι πυξίδα θα είναι οι σύγχρονες και αληθινές προγραμματικές θέσεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, εστίασε στα βασικά μηνύματα των προσυνεδριακών διαδικασιών και δήλωσε πως «δεν θέλαμε να αναλωθούμε σε βαρετές κομματικές εκδηλώσεις με “μπράβο” και “ζήτω”. Θέλαμε να ακούσουμε νέες ιδέες και να θέσουμε πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Κρίνοντας από την αντίδραση των στελεχών μας, αλλά και της κοινωνίας, το πετύχαμε. Χιλιάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, είτε δια ζώσης, είτε μέσω νέων τεχνολογιών και ερωτηματολογίων».

Τα βασικά μηνύματα που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Είμαστε το κόμμα της αλήθειας, που έχουμε σταθερά αντισταθεί στον πειρασμό της δημαγωγίας και λαϊκισμού. Όπως τόνισε «δεν μοιράζουμε σοκολατάκια και καραμελίτσες» και έκανε λόγο για «καθαρούς λογαριασμούς με τον κόσμο».
-Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας πρέπει να απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δήλωσε πως «δεν υποσχόμαστε θαύματα και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις που θα κάνουν τη διάφορα. Είμαστε το μεγάλο φιλελεύθερο λαϊκό κόμμα της Ελλάδα».
-Το τρίτο μήνυμα αφορούσε το αν η ΝΔ είναι το κόμμα της κοινής λογικής.
-Τέταρτο μήνυμα ήταν το «πώς προχωράμε μπροστά με το βλέμμα στο μέλλον. Η ενότητα της ΝΔ που αποτυπώνεται και σήμερα και είναι δεδομένη».

«Την ίδια στιγμή και με την ίδια ειλικρίνεια η ΝΔ προχωρά μπροστά με μια ανανέωση που έχει να κάνει με την ποιότητα. Για να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Θα τα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκτός κρίσης», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης