Να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι φάκελοι που έχει στη διάθεση της η αρμόδια Επίτροπος για τις «καταγγελλόμενες και εικαζόμενες» κρατικές ενισχύσεις, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να υπάρξει καθαρό τοπίο και οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι υπέρ της νέας πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των εθνικών αρχών του ανταγωνισμού.

Κατά την τοποθέτησή του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, τις οποίες ενημέρωσε η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό, Μαγκρέιτε Βέστεϊγιερ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η ΝΔ πρεσβεύει την αρχή ότι κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που άπτεται του ανταγωνισμού πρέπει να συνοδεύεται από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ως προς τις επιπτώσεις που έχει στο πεδίο του ανταγωνισμού, έτσι ώστε να μην εισαχθούν από την πίσω πόρτα καινούργια καρτέλ. «Και πρέπει να αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με τον συντονισμό αρχών ανταγωνισμού για να έχουμε μία πρόοδο» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ανάγκη τήρησης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπισης των στρεβλώσεων μίλησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, και τόνισε ότι «η δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, που έχει δεσμευτεί στο Υπερταμείο, πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και όχι αποκλειστικά για την εξασφάλιση των δανειστών» και συνεπώς είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δει με προσοχή το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων, όταν πρόκειται για έργα υποδομής που συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

«Έλλειψη αλληλεγγύης εντός της ΕΕ» κατήγγειλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος παρατήρησε πως «αν υπήρχε αλληλεγγύη θα είχε στηριχθεί η μικρή Ελλάδα σε αντίθεση με τη στήριξη που παρέχεται σε χώρες που εχθρεύονται την Ελλάδα, όπως είναι η Τουρκία ή η Αλβανία και άλλες χώρες».

«Ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ, παρά τη θέλησή του, στο θυσιαστήριο για τη σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος και βίωσε και βιώνει ολομέτωπη επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο και στα ατομικά δικαιώματα» επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η ΕΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, που έχει στόχο τη θωράκιση των μονοπωλιακών ομίλων, τις πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρόσημο στη λέξη ανταγωνισμός δεν είναι πια θετικό. Είναι αρνητικό» προειδοποίησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη διάψευση του οράματος της Ενωμένης Ευρώπης και στη φτωχοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών. «Ωστόσο Ευρώπη μπορεί να προσφέρει» πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και κάλεσε όλους να ακούσουν τα ακροδεξιά καμπανάκια που γίνονται ολοένα και πιο δυνατά.

Από την Ένωση Κεντρώων, ο Δημήτρης Καβαδέλλας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός με φορολογικούς παραδείσους εντός της ΕΕ και δεν νοείται υγιής ανταγωνισμός χωρίς ενιαία φορολογική νομοθεσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης