«Με την έννοια των διαχρονικών ευθυνών, στις οποίες όλοι αναφέρονται, προσπαθούμε ουσιαστικά να καταλήξουμε σε αυτό που καταλήγαμε και προηγούμενες φορές, μέχρι να έλθει η επόμενη καταστροφή» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με τα αίτια των φονικών πλημμυρών στη δυτική Αττική.

«Έχουμε μία κυβέρνηση, που έγινε κυβέρνηση, επειδή είχε στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων κυβερνήσεων και όταν της δόθηκε η ευκαιρία, επί τρία χρόνια δεν έχουμε δει να κάνει κάτι διαφορετικό» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας. «Αφού κυβερνά το παρόν αυτού του τόπου πρέπει να αναλάβει και τις ποινικές ευθύνες και τις πολιτικές και τις διοικητικές και τις αστικές ευθύνες» υπογράμμισε, ενώ σχολίασε θετικά την εντολή που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σαφές ότι υπάρχει το άρθρο 15 του ποινικού κώδικα (σ.σ. όπου ο νόμος για την ύπαρξη αξιόποινης πράξης απαιτεί να έχει επέλθει ορισμένο αποτέλεσμα, η μη αποτροπή του τιμωρείται όπως η πρόκλησή του με ενέργεια, αν ο υπαίτιος της παράλειψης είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβεί σε ενέργεια για την αποτροπή του αποτελέσματος), που μιλάει για την ηθική ευθύνη και την ποινική μεταχείριση, που έχουν όσοι έχοντας την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέπουν ένα αποτέλεσμα, παραλείπουν να κάνουν το καθήκον τους και θεωρούνται αυτουργοί» εξήγησε.

Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε αναγγελία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εντοπισμένων και προσδιορισμένων και κατά την ένταση και κατά το είδος και κατά περιοχή, συνεπώς μπορούσαν να υπάρξουν παρεμβάσεις «π.χ. με τις μεγάλες μπουλντόζες D10, αυτές που έχει ο στρατός, να πάνε και να ανοίξουν δυο- τρία αυλάκια, ώστε να βρει διέξοδο το νερό, που κατεβαίνει με τέτοια ορμή από το όρος Πατέρας».

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση αυτό που έχουμε καθήκον και αρμοδιότητα είναι να αναδεικνύουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης, να ασκούμε κριτική και μέσα από αυτή την κριτική να υπάρχει και η δυνατότητα του κοινοβουλευτικού ελέγχου», τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης