«Τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού» είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του όσοι πολίτες «δεν το έχουν κάνει ακόμα να σπεύσουν να εμβολιαστούν» τονίζοντας ότι «τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμών και επισήμανε σε δύο σημεία, πρώτον, σχετικά με την επιτάχυνση των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης του ιού: «Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, ειδικά την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, που βλέπετε ότι ήδη είχε κάνει την εμφάνισή της και στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και παντού στην Ευρώπη, είναι να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς».

Δεύτερον ανέφερε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν ή έχασαν τη ζωή τους ήταν κατά 99% ανεμβολίαστοι: «Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει πια στη δημοσιότητα είναι απολύτως καταλυτικά: 99% είναι το ποσοστό των συμπολιτών μας που είτε νοσηλεύτηκαν, είτε δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους και ήταν ανεμβολίαστοι» είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τελικά θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε νικητές και από αυτή την περιπέτεια, για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο συστηματικά με τα μακροπρόθεσμα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης