«Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει ακόμα, όχι εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά εν όψει των εθνικών εκλογών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣKAΪ, εκφράζοντας ανησυχίες για το προεκλογικό κλίμα.

Υπογράμμισε πως «η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τη λάσπη. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: Εσύ θα διαλέξεις πώς θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη. Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο». Παράλληλα, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός τού μίλησε με αγοραίο τρόπο στη Βουλή, ενώ σημείωσε πως «δεν θα ήθελα οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο» κάτι που -όπως πρόσθεσε- φάνηκε στην αντιπαράθεση με τον κ. Τσακαλώτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις διακοπές του κ. Τσίπρα είπε «εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας ήταν στο κότερο. Μίλησα μία ώρα στη Βουλή, αφιέρωσα δύο λεπτά στο κότερο. Αλλά τι θέλετε, να μην το σχολιάσουμε; Η πολιτική αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος όσων πολιτεύονται. Η δημόσια συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν. Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει, δείχνει τον χαρακτήρα του».

Μίλησε για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα «ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα κατηγορώντας την ελίτ. Είναι βαθιά υποκριτικό και καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη αυτήν τη ρητορική περί λαού και ελίτ. Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι. Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ. Αυτές οι διακοπές κοστολογούνται χιλιάδες ευρώ. Οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας, όπως έχει θεσπιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες».

Για τις διακοπές που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε πως ήταν πάντα γνωστές και πως ο Καραμανλής δεν κατήγγειλε τους πλούσιους και τις ελίτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης