Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Την επέτειο των 43 χρόνων της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε η γαλάζια παράταξη με κεντρική εκδήλωση στο Μενίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως τόσο το κλίμα της ημέρας όσο και η αθρόα συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου, κάλλιστα, θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με προεκλογική συγκέντρωση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε: «Σαράντα τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει δυνατή. Φωτίζει το δρόμο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας». Και τόνισε: «Νοιώθω περήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με τόσο σημαντική προσφορά στον τόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Η πιο βαριά παρακαταθήκη που μας άφησε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι να κοιτάζουμε μπροστά. Αυτή είναι σήμερα για μας η μεγάλη πρόκληση, αλλά και το δικό μας χρέος. Να αλλάξουμε όσα πρέπει και να κοιτάξουμε προς τα μπρος».
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα κι επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε: «Στην μεγάλη μας παράταξη θα δοθεί σύντομα η ευκαιρία και η ευθύνη να χαράξει ξανά την ιστορία της πατρίδας μας» για να υπογραμμίσει: «Αυτός είναι ο στόχος μας».

«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα γιατί ήθελα να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με τους Έλληνες, ιδίως με αυτούς που νιώθουν ότι δεν μπορούν να ακουστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης από το Μενίδι έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους πολίτες: «Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό κάθε οικογένειας που ζει στη σκιά και το φόβο της εγκληματικότητας. Για να μπορεί κάθε παιδί να πηγαίνει στο σχολείο του με ασφάλεια και κανένας γονιός να μην καρδιοχτυπά για το τι μπορεί να συμβεί».

«Προτεραιότητά μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης «είναι να στηρίξουμε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Την ανισότητα δεν την πολεμάς στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ο στόχος μας απλός», όπως είπε και εξήγησε πως: «Μέσα στην επόμενη 5ετία ο μέσος όρος της ανεργίας στην Ελλάδα να είναι στο μέσο όρο της Ε.E. Μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της ομιλίας του, έστειλε μήνυμα με ιδιαίτερο νόημα: «Ευκαιρίες δεν δημιουργείς τάζοντας διορισμούς στο Δημόσιο. Αλλά φτιάχνοντας καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία της ΝΔ, προς το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, λέγοντας: «Ξεκινάμε τα προσυνέδριά μας, συνολικά θα είναι επτά συνολικά. Στο συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα επικυρωθούν οι άξονες του προγράμματός μας».

Και τόνισε, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική κατά των κυβερνώντων: «Δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών απλώς για να φύγει μια κακή και ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση. Ζητάμε θετική ψήφο, για να αλλάξουμε όσα πρέπει».

Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της γαλάζιας παράταξης, δήλωσε: «Θέλω να απευθύνω ξανά κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Οι Έλληνες αξίζουμε τα καλύτερα και μπορούμε καλύτερα. Πάμε μαζί!!! Πάμε δυνατά!!! Πάμε να γράψουμε τη δική μας, ιστορία!!!».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης