Ιδιαίτερα επικριτικός στην κυβερνητική πολιτική για την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες, ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της διεκδίκησης της εκλογικής του νίκης το 2014 είχε υποσχεθεί φτηνό αγροτικό πετρέλαιο, μειωμένα τιμολόγια στη ΔΕΗ, ρύθμιση αγροτικών χρεών, δημόσια αγροτική τράπεζα, ατομικό αφορολόγητο 12.000 ευρώ, φοροαπαλλαγή για πενταετία για νέους αγρότες». Όμως, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε πράξη και οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί είναι και αυτοί θύματα της υπερφορολόγησης και της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε επίσης πως υπάρχει ανάγκη να αλλάξει ο χαρακτήρας του πρωτογενούς τομέα και να πάμε στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων. Επίσης είπε πως η «κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, το σημαντικότερο το οποίο έκανε μεταξύ άλλων είναι ότι ολοκλήρωσε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 το οποίο ήταν και καινοτόμο, ουσιαστικό και έδινε πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτογενής τομέας θα κάνει αυτήν την πολύ σημαντική μετάβαση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης