«Το ιδανικό είναι και η Συμφωνία να μην περάσει και να προκηρυχθούν εκλογές» λέει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ερωτηθείς, εάν τελικά οι Πρέσπες αποτελέσουν τη θρυαλλίδα για εσωκομματικά «ξεκαθαρίσματα» στα κόμματα, ο κ. Καραμανλής απέφυγε να σχολιάσει τα εσωτερικά άλλων κομμάτων και στάθηκε στους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι θα είναι κοροϊδία αν καταψηφίσουν τις Πρέσπες αλλά δεν ρίξουν την κυβέρνηση.

Επιπλέον ο βουλευτής Σερρών δηλώνει «περήφανος που η ΝΔ τήρησε νηφάλια και υπεύθυνη στάση, αναδεικνύοντας αποφασιστικά αλλά και ορθολογικά τα τεράστια προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Κυριάκου Μητσοτάκη, «περί ανταλλαγής των συντάξεων με τη Συμφωνία Πρεσπών» και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν έχουν ακούσει ότι τόσο καιρό αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητιέται σε όλη την Ελλάδα;».

Στο ερώτημα εάν τα πρόσφατα γεγονότα με τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στην Ιταλία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει άλλη πολιτική, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει: «Στις δυτικές κοινωνίες υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση ότι συχνά η στρεβλή υπέρ-φιλελευθεροποίηση βοηθά τους λίγους. Η επίθεση στη μεσαία τάξη αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία. Η λύση δεν είναι ούτε ο λαϊκισμός ούτε ο υπέρ-προστατευτισμός, είναι ο λελογισμένος υγιής φιλελευθερισμός».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η κριτική της Φώφης Γεννηματά και πολλών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 δυναμιτίζει την προσπάθεια Μητσοτάκη για πανστρατιά όλων των πολιτικών δυνάμεων πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνει: «Αν ήταν απλώς κριτική θα ήταν καλοδεχούμενη. Αλλά εδώ μιλάμε για στελέχη που διαφωνούν μεταξύ τους στα πάντα και στο μόνο που συμφωνούν είναι στο απωθημένο τους για τον Καραμανλή, για τον πρωθυπουργό που κράτησε την Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές». Και προσθέτει: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η ΝΔ δεν έβαλε λεφτά στα ταμεία της από τη Siemens, ούτε πρώην υπουργοί της μπαινοβγαίνουν στη φυλακή. Στην παράταξή μας σε θέματα ηθικής είμαστε απόλυτοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης