Σχολιάζοντας για πρώτη φορά στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο αμερικανικό CNBC την συμφωνία, ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, είπε ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ανταλλαγή ενός μικρού ποσοστού των καταθέσεων με μετοχές κάποιου τραπεζικού οργανισμού. Παρόλο που το αποτέλεσμα δεν μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους, σίγουρα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή από αυτές που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς για το αν θα τεθούν περιορισμοί για την απόσυρση κεφαλαίων από την Κύπρο, είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε όμως, είπε, ότι οι καταθέτες θα καταλάβουν και θα μας πιστέψουν ότι αυτό είναι κάτι που θα γίνει μόνο μία φορά ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. «Να είναι σίγουροι ότι τίποτα άλλο δεν θα συμβεί με τις καταθέσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση κατά πόσο αυτή η συμφωνία επηρεάζει τις επαφές που θα έχει στη Μόσχα, ο Μιχάλης Σαρρής απάντησε ότι «Βασιζόμενοι στις ενδείξεις που έχουμε από τους Ρώσους φίλους μας, από τη στιγμή που έχουμε αυτή τη συμφωνία, τα πράγματα θα είναι ευκολότερα για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους Ρωσικού δανείου.

Πηγή: sigmalive.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης