«Διαρκής υπενθύμιση της φρίκης του ναζισμού θα αποτελέσει το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, στη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τον εορτασμό των επετείων της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη.

«Τη φρίκη του φασισμού τη γνώρισε η Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες Εβραίοι συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση αυτού του εγκλήματος» ανέφερε η υφυπουργός, πρόσθεσε ότι το διάστημα 26-30 Οκτωβρίου έχει για τη Θεσσαλονίκη μεγάλη ιστορική σημασία και υπογράμμισε ότι «με τη σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη αυτές τις μέρες αναγνωρίζουμε τη θέση που κάθε μια από αυτές τις επετείους διατηρεί στο βιβλίο της Ιστορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Διοικητηρίου με τη συμμετοχή της χορωδίας της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, του σωματείου Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή» και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία «Ο Κύκλος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης