Ειρωνική απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο δημοσίευμα των FT

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, 19:53
Ειρωνική απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο δημοσίευμα των FT
Η πλευρά Βενιζέλου αμφισβητεί σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times και το παρασκήνιο της επεισοδιακής συνόδου των Καννών το 2011, ότι ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε σε συζητήσεις με τη Ν.Δ. για τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, τονίζεται ότι «τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι»

Συγκεκριμένα, η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο δημοσίευμα ήταν σε ειρωνικό ύφος, καθώς, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «για τη συνάντηση των Καννών στις αρχές Νοεμβρίου 2011 έχουν γραφτεί περισσότερα ίσως σχόλια και από αυτά που γράφτηκαν για τη μάχη των Καννών».

«Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή κάποια στιγμή θα αναφερθούν με αυθεντικό τρόπο στα πραγματικά περιστατικά. Σημασία έχει ότι μετά τις Κάννες η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και οδήγησε με δική της πρωτοβουλία στην ευρύτερη συνεργασία της κυβέρνησης Παπαδήμου που εξειδίκευσε και εφάρμοσε μέχρι τις 9 Μαρτίου 2012 τα όσα είχαν επί της αρχής συμφωνηθεί και αποφασιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26/27 Οκτωβρίου 2011», συμπληρώνεται στο σχόλιο, το οποίο καταλήγει: «Χάρις στο πλαίσιο αυτό, τις θυσίες και τις δημοκρατικές επιλογές του Λαού της, η χώρα μας τώρα έχει κάνει τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και ξαναγίνεται ένα ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης».

Διαβάστε επίσης  Το καρφί του ΓΑΠ για την αποκάλυψη των FT, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, 18:13

FT: Tα δάκρυα της Μέρκελ και η οργή του Σαρκοζί για το δημοψήφισμα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, 11:14

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, 20:00