Θέματα τεχνικής κατάρτισης, καθώς και τα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούν το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Γαβρόγλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πιλοτική εφαρμογή της μαθητείας, στην οποία συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε 18 απόφοιτους ΕΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που υλοποιεί το ΚΕΚ, παρέχοντας πιστοποίηση «Διεθνούς Ηλεκτροσυγκολητή», τη μοναδική στην Ελλάδα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει εργασία στους πρώτους αποφοίτους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μανώλης Αλιφιεράκης, ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Γαβρόγλου για το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας που λειτούργησε την περυσινή περίοδο στις Μοίρες και πρόκειται να επεκταθεί φέτος στο Αρκαλοχώρι και την Ιεράπετρα, καθώς και για τα αυτοχρηματοδοτούμενα και επιδοτούμενα σεμινάρια που διοργανώνει το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και στελέχη επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης