Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η ανάρτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο Twitter, στην οποία εκφράζει την αντίθεσή του στο σχέδιο που προωθείται για το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, βλέπει δήθεν «διάλυση» του Διεθνούς Πανεπιστημίου και όχι τη μετεξέλιξή του που δημιουργεί νέα δυναμική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης», σχολίασε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με καυστικό τρόπο σχολιάζει ότι ο κ. Μπουτάρης «προφανώς αγνοεί ότι τα ανώτατα ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν».

Σημειώνεται, ότι η σχετική ανάρτηση του κ. Μπουτάρη δημοσιεύτηκε χθες και, όπως μετέδωσε σε σχετικό τηλεγράφημα το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής: «Μόνο πρόοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί, η διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενός καταξιωμένου διεθνώς ιδρύματος, προσθέτοντας τμήματα σπουδών ΤΕΙ της Κεντρικής Μακεδονίας!

Η εξίσωση μεταπτυχιακών σπουδών στην αγγλική με εκείνες Τμημάτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αδικεί τους φοιτητές και την μετέπειτα πορεία τους. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο σπουδών στη ΝΑ Ευρώπη αλλά με αυτές τις πρακτικές μάλλον θα αργήσει να το καταφέρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης