Στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από 10 νέες εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως «όχημα» για να διακινούνται οι «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκονται πλέον στα χέρια των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία που έφτασαν στο ανακριτικό γραφείο από τις 10 αυτές εταιρείες φαίνεται ότι πέρασαν συνολικά 8,7 εκατομμύρια δολάρια τα οποία ήταν μέρος της μίζας από εξοπλιστικά προγράμματα, μέχρι και το 2008.

Η άκρη του νήματος της διαδρομής του «μαύρου χρήματος» άρχισε να ξετυλίγεται από τους ανακριτές μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε στην Ελβετία ο εκπρόσωπος της Ντρουμιλαν στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση των TOR -Μ1. Όπως προέκυψε από το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών, τελευταίος σταθμός στη διαδρομή των χρημάτων ήταν η ιταλική εταιρεία S.D.G S.r.I, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική εταιρεία ήταν η τελική δεξαμενή των επίμαχων εμβασμάτων, τα οποία νωρίτερα είχαν περάσει από τις άλλες εννέα εταιρείες. Στη συγκεκριμένη μάλιστα, ιταλική εταιρεία διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες τοπικές αρχές και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι πίσω από όλες αυτές τις εταιρείες βρίσκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Και αυτή η εκτίμηση βέβαια στηρίζεται εκτός των άλλων, στις χειρόγραφες σημειώσεις και τα έγγραφα τα οποία κατέσχεσαν οι αρχές τόσο στο σπίτι του Σαχπατζίδη, όσο και στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται και έγγραφα- φόρμες με ισχυρισμούς στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία, στοιχείο που κάνει τους ανακριτές να συνδέουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο με Γ. Σαχπατζίδη και τις εν λόγω εταιρείες.

Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην επίμαχη ιταλική εταιρεία φαίνεται ότι καταλήγουν και δύο εμβάσματα από την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Για όλα αυτά πάντως θα κληθούν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται καθώς ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε συμπληρωματική απολογία τους ήδη προφυλακισμένους κατηγορουμένους. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά οδηγούν την ανάκριση, και σε νέα πρόσωπα. Έτσι εκτιμάται ότι νέοι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να λογοδοτήσουν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης