Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος εάν οι εταίροι δεν σεβαστούν τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος σε πρωινές του δηλώσεις.
Μιλώντας στον ANT1 o κ. Μητρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως το δημοψήφισμα θα ισχυροποιήσει τις επιλογές της κυβέρνησης την ώρα που ο λαός «έχει ισχυρότερη ανάγκη νομιμοποίησης έναντι των εκβιασμών των δανειστών». Ξεκαθάρισε δε, ότι το δημοψήφισμα δεν αποτελεί πολιτική ντρίμπλα.

Κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει εάν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή δεν ψηφιστούν από ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, και ως εκ τούτου καταψηφιστούν, ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε ότι σύμφωνα με την εκτίμησή του δεν θα υπάρξει μια τέτοια και τόσο μεγάλη ιδεολογική διαφοροποίηση στις τάξεις του κόμματος.
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πιο αριστερός των αριστερών» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις αλλά ούτε και την απελευθέρωση των απολύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα είναι ένα μέσο για τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, παραδεχόμενος ότι «δεν μπορεί να κυβερνήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης