«Εγώ είμαι υπέρ της απλής αναλογικής και των οικουμενικών κυβερνήσεων» τόνισε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές του 2015, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι «κάθε κυβέρνηση που δεν είναι σε αυτό το πνεύμα και δεν συνεργάζεται, αντίθετα δημιουργεί πολωτικό κλίμα εντός και εκτός Βουλής, την θεωρώ επικίνδυνη», υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κυριαρχείται από εξουσιομανία», ενώ για την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «δεν είναι υπέρ της απλής αναλογικής και με το δώρο που του έκανε η κ. Γεννηματά, των 50 εδρών μπόνους, μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, γιατί με κόμματα δημοκρατικά όπως η Ένωση Κεντρώων δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καταπολέμηση της ανεργίας ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «τα κόμματα δεν είναι γραφεία ευρέσεως εργασίας, πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή που θα εποπτεύει τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι να στοιβάζονται στα βουλευτικά γραφεία για μια θέση στο Δημόσιο».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία προσέθεσε, όμως, ότι «όποιος και να βγει θα είναι “εχθρός” μου».

Εστιάζοντας στα σενάρια περί εκλογών ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι όλα είναι ανοιχτά, ενώ για τη ρύπανση του Αργοσαρωνικού υπογράμμισε ότι «χρειάζεται καλύτερος συντονισμός του κράτους που σήμερα είναι ανύπαρκτος. Μηχανισμός κρατικός δεν υπάρχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης