Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται η επικεφαλής του ΔΝΤ ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει ώστε να μη χαθούν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού.

«Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση. Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του. Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα. Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελεί οδηγό στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα», εξήγησε η Κριστίν Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση απάντηση της ΝΔ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως το ζητούμενο στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία είναι η εξασφάλιση μιας «ισχυρής λαϊκής εντολής».

«Ο Ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η Ελλάδα πρέπει να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της. Η ανάγκη ισχυρής λαϊκής εντολής και αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τα καταφέρει. Και θα τα καταφέρει!», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης